dilluns, 3 de juny del 2013


Diumenge 2 Juny Durham,NC - Athens,GA


Hem fet nit a prop de Richmond, Virginia, en un dels pitjors motels que hem trobat fins a dia d'avui. Hem pasat força calor dins de l´habitació, que tenia l´aire acondicionat espatllat. A les dues del migdia teníem entrevista pactada a prop de la Universitat de Duke, a Durham, Carolina del Nord. 

Un cop fet el ritual de sempre, és a dir, traspàs de tot el material de l´habitació al cotxe, hem fet via cap a la casa del professor universitari, expert en temes de secessió, Allen Buchanan. Durant el trajecte hem estat preparant les preguntes per a l´entrevista, després de documentar-nos de la figura de Buchanan. Ens ha servit molt el capítol de Laia Balcells del llibre de Liz Castro, What's up with Catalonia, ja que parlava de les teories de Buchanan. Mitja hora abans de la trobada, hem fet un refrigeri en un local amb clàssiques cadires gronxador a l'exterior.



Allen Buchanan ens estava esperant a l´hora prevista a casa seva (al mig del bosc de Duke). Buchanan parla un anglès molt acadèmic i força entenedor. L'entrevista ha estat molt interessant, ja que Buchanan té un punt de vista neutre, que no ha estat "contaminat". El professor ha parlat sobre com creu que s´hauria de desenvolupar tot el procediment del conflicte català amb Espanya. Les declaracions de l'acadèmic aporten una visió des d'una altra perspectiva al conjunt del reportatge.



Un cop acabada la trobada amb Allen Buchanan, hem anat a preparar-nos per als propers dies, on ens esperen molts quilòmetres de carretera. Hem parat a un centre comercial (Walmart) a fer les compres oportunes i hem passat de la formalitat de l´entrevista a moments de distensió dins la superfície comercial. 


Després d´una ràpida visita al campus de la Universitat de Duke, emprenem la primera gran tirada amb cotxe que ens portarà prop d´Atlanta. Després de travessar els estats de les dues Carolines, entrem al sud profund dels EUA, començant per Geòrgia.

Durant el trajecte hem travessat una tempesta, que ha fet retrasar-nos una mica, ja que un parell d´accidents han causat retencions. L´arribada al motel a Commerce, Geòrgia, ha estat passades les dotze la nit. 

Ràpidament hem caigut dormits al llit. Demà ens espera una nova entrevista a la Universitat de Geòrgia, amb Meghan Armstrong, professora nordamericana de llengües romàniques, la qual s´ha assabentat del nostre viatge i ha posat molt d'interès per trobar-se amb nosaltres.


2 comentaris:

  1. Animo lo estais haciendo muy bien , una experiencia extraordinaria y enriquesedora besos .....

    ResponElimina