divendres, 31 de maig del 2013


Dijous 30 maig   #dretadecidirUSA



Aquest matí ens hem aixecat ben descansats i amb energia per a començar el segon dia de rodatge!
Amb calma i sense pressa, després del dia atroninat d'ahir, hem esmorzat i hem agafat el cotxe fins a Brooklyn, on ens trobaríem a les 4pm amb el Jordi Graupera.

Tot i que crèiem que arribar amb el cotxe fins a Brooklyn seria una odissea, ens ha sorprès que en poc més d'una hora ja estavem aparcats (només hem trobat una mica de caravana al pont de Verrazano). 

Cap a les 2pm hem anat a dinar a un restaurant indi (Indian Garden), molt a prop del Cadaqués, on ahir ens vam trobar amb els catalans que celebraven el Happy Hour. El Jordi ha tastat la cuina índia per primera vegada i li ha agradat molt, tot i que l'ha trobat una mica picant i es mirava amb desconfiança el pollastre del Julio, que era totalment vermell degut a les espècies amb què estava cuinat.



Ens hem atipat bastant i feia molta calor. Abans d'anar cap a casa de Jordi Graupera (a dos carrers d'on hem dinat), la Neus necessitava un cafè per treure la "nyonya" abans de l'entrevista. Un cop fet el ritual cafeter, hem agafat el material de rodatge (que estava al cotxe i no l'hem anat carregant amunt i avall, com ahir, que vam moure'ns amb transport públic i vam acabar literalment rebentats!).



A l'entrada de l'edifici ens hem trobat la Sara, la parella del Jordi, que ens ha obert la porta i ens ha fet passar. Acabaven de dinar i ens esperaven acalorats (des de fa un parell de dies fa moltíssima calor a Nova York!). El Jordi i la Sara viuen amb dos inquilins: dos gats, molt carinyosos, que ens han acompanyat durant el rodatge. 

Mentre el Julio preparava l'escenari, al jardinet de la part del darrere de la casa, el Jordi i la Neus xerraven distesament amb la parella, que ha estat molt amable i acollidora. Un cop instal·lats els trípodes, hem començat l'entrevista (la Sara ens ha ajudat amb les càmeres i el paraigües per a protegir els aparells del sol que picava de valent). 




Tot el que diu Jordi Graupera és molt interessant. Ha estat un honor compartir unes hores amb ell. És una gran aportació per al documental. És un gran expert en política i està molt preocupat pel futur de Catalunya. És una llàstima que al reportatge no puguem encabir tot el que ens ha explicat (serà difícil fer la tria dels fragments de l'entrevista per a la pel·lícula).

Un cop acabada la filmació, ens refresquem amb un got d'aigua amb molt de gel mentre conversem amb Graupera, que ens facilita més contactes per a entrevistar. Estem molt agraïts per les seves aportacions i el seu punt de vista crític (creu que la feina que estem fent i les persones que entrevistem són molt interessants, però tem que el reportatge prengui un excessiu to folclòric, que intentarem minimitzar).

Ens acomiadem de la parella i emprenem la ruta cap a Philadelphia. De camí, parem a "xupar" wi-fi d'un MacDonald's, on el Julio, per primer cop des que vam arribar als EUA, es menja una hamburguesa! També parem en un Best Buy, on comprem carregadors per les bateries de les càmeres.




Acabem el dia a un motel a prop de Philadelphia on, com cada dia des que vam arribar, treballem cadascú per separat. Tots tres ens hem dividit les tasques: el Julio volca el material i carrega les bateries, el Jordi contesta e-mails i twitteja i la Neus prepara les entrevistes i contacta amb els entrevistats.

Un dia tranquil, molt interessant i complert!

Good night!


1 comentari:

  1. muchos ánimos desde esparreguera que vuestra aventura este colmada de experiencias buenas y de un éxito rotundo .

    ResponElimina