dijous, 30 de maig del 2013


Dimecres 29 maig   #dretadecidirUSA


Després d'un llarg dia de 30 hores, hem pogut descansar força bé al motel d´Edison, New Jersey. 

La connexió de wi-fi del motel ens ha fet veure que la iniciativa #dretadecidirUSA ha tingut un cert ressò a Catalunya, gràcies a les publicacions del diari el punt Avui, i les notícies digitals tant de Vilaweb com del diari Ara. 

Els seguidors a Twitter han crescut i estem molt satisfets dels correus i contactes que estem rebent de catalans que viuen a USA que volen ajudar i col-laborar amb nosaltres. Tan aviat com sigui possible els contestarem a tots.

El dia és gris i tristot, al final hem decidit agafar el tren desde l´estació d´Edison, NJ per anar a Penn Station ja dins de Manhattan. El tren de les 9:38 l´hem perdut ja que quan estavem treient els bitllets, la targeta de crèdit no ha estat reconeguda per la màquina. Una noia ens ha ajudat molt amablement, tot i així, hem d´esperar 40 minuts fins el proper tren que va a la city. 




A la una del migdia, arribem a la casa de Mary Ann Newton, amb qui tenim pactada una entrevista. La Mary Ann col-labora en tot moment, l´entrevista la fem a la terrassa del seu edifici on hi ha unes vistes espectaculars de Manhattan. 

El dia millora i surt el sol que deixa les seves seqüeles al clatell del Julio durant el tanscurs de l'entrevista. Després, baixem a l´apartament de la Mary Ann, on continuem una conversa distesa amb ella a la qual s´afegeix l´Andreu Barnils, periodista de Vilaweb. 




A la tarda tenim trobada amb un col-lectiu de catalans, que organitza la Catalan Institute of America. Allà ens trobem entre d'altres a: Jordi Graupera, Jaume Soler, Jordi Dosaiguas, la Rosa (una dona de 80 anys amb molta empenta) i natius americans que parlen un català molt correcte (el Roger, la Loren i la Liz Castro). Aprofitem per entrevistar al Jaume Soler, president de la Catalan Institute of America, i al Jordi Dosaiguas promotor de l´ANC de Nova York.



La trobada ha acabat passades les nou de la nit. Hem gaudit molt de les vivències i converses amb la gent que estava a la reunió. També hem aconseguit molts contactes de persones vinculades amb la cultura catalana que viuen als Estats Units, i que esperem ens siguin molt útils en els propers dies de viatge.

Tot i estar molt cansats, abans d´agafar el tren de tornada a Edison, ens hem acostat a Times Square: la quantitat de llum i publicitat de la zona és realment espectacular quan és fosc!

Bona nit!

P.D. Quan tot semblava que el dia havia acabat bé, resulta que ens hem saltat l´estació, i hem hagut de sortir a la següent parada per agafar un tren de tornada. Total: la broma, 7.50 $ més i 40 minuts d´espera. Ara sí anem a dormir, rebentats... són les 2am!

Bona nit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada