diumenge, 16 de juny del 2013

13 i 14 de juny: Reno (Nevada) - Chicago (Illinois)

Després de descansar tota la nit a l'hotel de Reno i no haver caigut en la temptació del casino de la primera planta, esmorzem a la mateixa habitació. Tot seguit, la Neus i el Jordi surten a córrer pels voltants de Reno (ens esperen dies de viatge intens i no tindrem temps per fer-ho). Afegim 14 km més al repte d’Endomondo, Córrer per Catalunya. Mentre fem jogging, ens sorprenen les Wedding chapels que hi ha per tota la localitat.


Prenem camí cap a Carson City, capital de l’estat de Nevada, situada a pocs quilòmetres al sud de Reno. Aquí fem una nova entrega al capitoli. Després de preguntar a recepció, ens dirigeixen cap a l'oficina del governador, on dues secretàries ens reben i recullen els articles que els portem per entregar-los al governador.


Ens acostem al llac Tahoe, on filmem el paisatge muntanyenc que contrastarà amb les imatges de desert dels darrers dies. Al voltant hi ha cims nevats on es practica l’esquí. També hi ha zones residencials amb cases de luxe. Anem a la zona nord del llac; l’aigua està congelada, tot i que hi ha gent que pren el sol com si estigués a la platja.


Ens mentalitzem que passarem més de 30 hores al cotxe, doncs la idea és arribar a Chicago el dia 14 per la nit. Són les 2pm (hora de Nevada) i comencem a tirar milles. Durant el trajecte, fem petites parades d’avituallament. Travessem l’estat de Nevada, encara de dia i, durant quilòmetres i quilòmetres, no trobem gairebé cap rastre de presència humana.


Al vespre, parem en un mexicà i sopem tacos i burritos. Entrada la nit, a prop de Salt Lake City, una "discoteca mòbil" ens atura (les llums de colors intermitents de la policia ens ho recorden). Només ha estat un ensurt: un agent, molt amable, volia saber si estàvem bé i en condicions per a conduir de nit.


Durant el trajecte, hem travessat els estats de Nevada, Utah, Wyoming i la meitat de Nebraska, conduint per torns. Parem a esmorzar en un McDonalds on les cadires pels nens petits són selles de pony.


Al migdia arribem a Lincoln, capital de Nebraska, on parem a comprar provisions i després ens acostem al capitoli. Abans de fer l’entrega, fem un picnic als mateixos jardins de l’edifici estatal. Fa molta calor i s'agraeix l'ombra i la gespa fresca dels voltants del capitoli.

Fem l'entrega a una de les secretàries del governador. Ens torna a sorprendre la facilitat amb què accepten les nostres demandes.


Entrem a Iowa, estat que travessem d’una tirada. Ja dins d’Illinois, parem a sopar en un àrea de servei, on hi ha un mapa molt gran de totes les carreteres dels Estats Units. Aprofitem per fer-nos unes fotos i ens adonem de la gran quantitat de quilòmetres que hem fet des de Reno.

A la 1.30am arribem a Chicago (per fi!), on fem nit en un motel al sud de la ciutat. Ens dutxem (després d'unes 36 hores de viatge és glòria). Abans, el Jordi pateix un panic attack ja que, durant deu minuts, no localitza la bossa on porta el passaport i els diners! Falsa alarma (com gairebé sempre...).

Good night and good luck!

1 comentari:

  1. Oh, xicots, al capitoli de Lincoln, hi ha una volta de Guastavino! Aix, quina pena no haver-vos-ho recordat. petons

    ResponElimina