dimecres, 5 de juny del 2013

3 i 4 juny - Athens (Georgia University) / New Orleans

Dilluns, 3 de juny,  ens despertem, esmorzem i anem cap a Athens. Aquí hi ha la Universitat de Georgia, on quedem a les 11.30h amb Meghan Armstrong, professora del departament de llengües romàniques. Parla un català excel·lent!



Ens sorprèn el campus universitari, molt tranquil, verd i molt gran! Fins i tot tenen un estadi de futbol americà (Sanford Stadium, dels Bulldogs) amb capacitat per a uns 92.746 aficionats! (el Camp Nou en té per 98.000)



Dinem a la universitat, on aprofitem per entrevistar també dos estudiants nordamericans. No coneixen Catalunya (sí Barcelona, com la majoria de nordamericans a qui preguntem), però els expliquem la situació actual (els catalans volen fer un referèndum per decidir el seu futur) i ens donen la seva opinió.

Agafem el cotxe i emprenem un llarg viatge (7 hores) cap a New Orleans. Parem a fer un picnic per sopar en una Rest Area (hem comprat pa, enciam, formatge i pit de gall dindi per fer entrepans) i  a les 23.15h arribem a New Orleans (aquí és una hora menys que als estats de la costa est: guanyem una hora).



L'hotel on passaríem la nit ens va sorpendre només arribar: estètica totalment surenya, fet de fusta, amb banderes, canelobres, una terrassa amb plantes tropicals... Molt autèntic i acollidor!



Això sí, quan anem a la recepció per a recollir les claus de l'habitació, no hi ha ningú (tanquen a les 23h...). Truquem al telèfon d'emergències i ens donen la contrassenya del candau d'una petita caixa que hi ha a la façana. Allà trobem les claus amb un plànol amb la localització de l'habitació.

Deixem les coses i anem cap a Bourbon St, molt famosa per la festa i la música en directe. Hi ha molt ambient, tot i ser dilluns, i la gent va bastant passada. Fem una cerveseta i cap a l'hotel a dormir, que estem rebentats!



Dimarts, 4 de juny, el Jordi i la Neus s'aixequen a les 8.30h per anar a córrer (engeguen l'Endomondo per sumar quilòmetres pel repte de Dretadecidir.com). Recorren bona part dels llocs més emblemàtics de la ciutat. En total, corren durant uns 40 minuts (7km 300m cadascú).

El Julio els espera esmorzant a l'hotel. Amb calma, fem una laundry (que ja toca, després d'una setmana de viatge...). Se'ns fa l'hora de dinar i mengem uns entrepans a l'hotel.



A la tarda, ens apropem al French Market, des d'on agafem un tramvia (molt auèntic, de color vermell i antic) cap a Canal St. Quan tornem al French Market ens trobem, per casualitat, un noi d'Esparreguera que fa de professor d'espanyol a New Orleans i quedem amb ell a la Catedral de St Louis una hora més tard per entrevistar-lo.





Mentre li fem l'entrevista, un noi s'atura i s'està tota l'estona mirant com rodem. Quan acabem, ens presentem i resulta que és català i està donant la volta al món tot sol durant uns 2 anys! El món és moooolt petit!



Tornem a l'hotel, ens dutxem i anem a sopar una hamburguesa casolana al Port of Call (recomanat pel noi d'Esparreguera). Molt bona! D'aquí anem a French Main St on hi ha locals amb música bona en directe (no hi van els turistes, que s'aglutinen a Bourbon St). Ens quedem bocabadats amb l'actuació del grup de John Lisi & Delta Funk (comprem el CD pel cotxe).

Cap a les 2h tornem a l'hotel i a dormir! (l'endemà hem d'anar cap a Austin, Texas).

1 comentari:

  1. Collons! que bé que us ho passeu!! no trigueu gaire a tornar a veure si la independència us agafarà de vacances i no us deixaran entrar a Catalunya! ja tindria collons la cosa!
    Per aquí tot com sempre, amb l'única novetat que desde que veu marxar l'atur està baixant en picat! brotes verdesssss!!
    Apaliiii

    ResponElimina