divendres, 14 de juny del 2013

12 de juny: San Francisco (California) - Reno (Nevada)

El planning d'avui ens indica fer una ràpida visita de San Francsico pel matí i a la tarda anar fins a San José a entrevistar l'advocat nord-americà Edward W. Goodson.

Després d'esmorzar muffins i suc de taronja, fem una primera parada a Lombard Street on els cotxes baixen per un carrer de corbes entre jardins. Allà ens trobem una parella de catalans que estan de viatge per la costa oest dels Estats Units. Aprofitem per fer una ràpida entrevista amb preguntes relacionades amb el dret a decidir.


A continuació, ens dirigim cap al port. Allà hi ha unes bones vistes del Golden Gate i de la presó més coneguda del món, la cinematogràfica Alcatraz. El port de San Francisco es troba dividit en nombrosos molls (piers). En els molls més grans, a la zona interna, hi ha diverses botigues de menjar, souvenirs, roba, etc. Al pier 39 també hi ha una zona on es poden veure lleons marins i foques.



Després del port, fem una última parada en una avinguda on hi ha els típics tramvies de San Francisco. Durant el trajecte, circulem per carrers amb pujades i baixades constants amb gran desnivells. L'estructura de la ciutat recorda una caixa d'ous, on tant els carrers horizontals com els verticals tenen fortes rampes de pendents molt elevats.


Deu minuts abans de les 3pm, ja estem a l'exterior de l'oficina d'Edward W. Goodson, a San José. L'advocat surt a rebre'ns a l'aparcament i anem a un parc tranquil molt proper, on li fem l'entrevista. L'Edward és un apassionat de Barcelona. Fa gairebé tres dècades va estar-hi vivint durant un any i va conviure amb gent tant d'idees nacionalistes com més properes al règim franquista.

Des de 1996 no ha tornat a Barcelona, però està al dia del que passa a Catalunya. De fet, ell ha tingut la idea de promocionar la pàgina de Facebook (que tindrà web properament) Americans for Catalonia, una iniciativa que consisteix en què ciutadans nord-americans escriguin als seus representants estatals corresponents per donar a conèixer la situació de Catalunya a les esferes polítiques del país. Segons ell, als Estats Units, els senadors i governadors es fan ressò de les preocupacions dels seus ciutadans.


Deixem San José i fem parada a Reno, un "mini Las Vegas" al nord de l'estat de Nevada, on recuperem forces perquè demà començarem un llarg trajecte de més de 30 hores dins del cotxe amb destinació Chicago, Illinois.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada