diumenge, 9 de juny del 2013

6 i 7 de juny: Austin (Texas) - Flagstaff (Arizona)

De bon matí, la Neus i el Jordi surten a córrer. Durant la ruta, s'apropen a un High School d'Austin i donen unes quantes voltes per la pista d'atletisme de l'institut. Un cop recorreguts més de set quilòmetres, que s'afegeixen al repte d'Endomondo (córrer pel dret a decidir), tornen al motel. Fa molta calor a Texas, i només son les 9:30 del matí,! Tots dos decideixen remullar-se a la piscina del motel.


Un cop esmorzats, anem tots cap al centre d'Austin (capital de Texas) per fer l'entrega al capitoli. Allà ens reben molt bé i ens indiquen on està l'oficina del governador. Tot i això, donem unes quantes voltes fins a trobar-la. Quan l'ubiquem, s'està celebrant una reunió i no podem fer l'entrega al governador directament. Enlloc d'això, ens dirigim a l'oficina del Sargent of Arms (Rick), que s'ofereix a recollir els aricles i entregar-los al governador. Al capitoli ens trobem un grup de catalans, dos d'ells viuen a Mèxic des de fa anys. Aprofitem per entrevistar-los.


Deixem el capitoli i passem pel downtown d'Austin per filmar alguns plans per al documental. És un lloc ple de bars, amb molt d'ambient, i música en directe (sobretot blues i country).

Emprenem un llarg camí, que durarà tota la nit (farem torns per conduir entre els tres). La idea és arribar a Monument Valley al matí. Després d'una hora de vaitge, agafem forces i fem un picnic al darrere d'una benzinera (fem "homemade sandwiches"). Entre Austin i Monument Valley (més de mil quilòmetres) fem parada a Lubbock, on gràcies a les xarxes socials de dretadecidir.com concertem una entrevista amb Lluís Soler, bioquímic que viu i treballa en aquesta ciutat.


Després d'això, fem nit al cotxe (primer la Neus, després el Julio i el Jordi acaba la ronda fins que surt el sol, ja en territori Navajo, ja dins l'estat d' Arizona).

                                   

Fem un  en una benzinera i ens comprem uns barrets de cowboy per endinsar-nos camí de Monument Valley, a conjunt amb el territori. La primera parada és al Mexican Hat, una formació rocosa de formes molt curioses, que semblen un barret mexicà. El paisatge és espectacular i no parem de fer fotos mentre ens endinsem a Monument Valley.


Pel camí ens aturem en unes paradetes de venda ambulant de bisuteria feta pels indis navajos. Un dels venedors es mostra interessat per la senyera que duu el Jordi i, després d'explicar-li la situació a Catalunya i què estem fent als EUA, li regalem la senyera perquè la pengi juntament amb altres que té onejant a la parada. Aprofitem per fer-li una entrega del llibre de la Liz Castro i l'entrevistem. 


De Monument Valley, prenem la carretera que va en direcció sud cap al Grand Canyon. Després de dues hores i mitja, arribem a un dels extrems sud del canó del Colorado. Allà, casualment, ens trobem una parella de catalans de Badalona que porten mes de 10 anys vivint a diferents llocs dels EUA. Els entrevistem i seguim  la visita: les vistes són espectaculars!



Al vespre arribem a Flagstaff, on farem nit. Sopem en un Dinner, que és el típic restaurant de carretera que es veu a gairebé totes les pel·lícules de Hollywood. Els plats són molt grans com gairebé tot el que hi ha als EUA!) i quedem ben tips!


És divendres nit i sortim a un local de Country que el Jordi coneixia d'haver-hi anat fa uns anys. És el típic Roadhouse de carretera, situat a la ruta 66. Fem uns billars, mentre escoltem la banda que toca en direce. Acabem tots sortint a la pista de ball i aprenem els passos bàsics del country!


Good night (per fi dormim en un llit...)! 

3 comentaris:

  1. Espectacular! tinc molta curiositat per veure l'entrevista del botiguer navajo :) i quins paisatges!! Salut i força!!!

    ResponElimina
  2. Com us envejooooo!!! sembreu USA d'estelades, siiiiiiiiiiiiii... gràcies per la iniciativa...

    Sílvia P. Barcelona

    ResponElimina
  3. Amb aquests tastets que ens aneu donant, cada cop tinc més ganes de veure el reportatge que fareu, ben segur que serà genial.
    Salut i independència!!!

    ResponElimina