dijous, 6 de juny del 2013

5 juny: New Orleans / Baton Rouge (Lousiana) - Austin (Texas)

Segona i última nit que hem passat a New Orleans. El motel, que es trobava molt a prop del barri francès, (French Quartier) ens ha encantat. New Orleans és una ciutat per quedar-s'hi més dies, per la seva efervescència cultural i musical.

Marxem en direcció Baton Rouge, capital de l'estat de Lousiana, on fem una nova entrega del llibre What´s up with Catalonia de Liz Castro, la Declaració de Sobirania i dret a decidir del Parlament de Catalunya i la samarreta del Barça amb l´estelada al pit.



Durant el camí, parem a Gonzales, Lousiana, en un centre comercial, on fem quatre compres ràpides, entre elles un parell de camises per fer les entregues als capitolis d´una manera més elegant. Cada cop que fem una petita parada, notem els efectes de la forta calor i la xafugor que fa al sud dels Estats Units.



Arribem finalment a Baton Rouge, per on passa el riu Mississipi. Fins ara, les entregues que havíem fet, degut als intensos dies de rodatge i entrevistes, eren puntuals i fora d'hores d'oficina. Avui arribem al capitoli al migdia i a la recepció ens atenen molt amablament. 

Després de signar el llibre de visites, ens indiquen on hem de fer l'entrega: l´oficina del governador (Bobby Jindal) es troba a la segona planta, on una de les secretàries ens atén i dialoguem una estona amb ella. Ens diu que entregarà al governador els articles que li deixem. Quedem altament sorpresos per l'amabilitat i la seriositat en què ens reben. 



El capitoli de Baton Rouge és el més alt de tots els 50 que hi ha als Estats Units. Després de fer l'entrega, pugem amb l' ascensor fins a dalt de tot, on hi ha unes vistes extraordinàries de la ciutat i del riu Mississipi. Unes imatges que ens aniran molt bé pel reportatge que estem realitzant.

                               

                               

Continuem la ruta: l´objectiu és arribar a Austin (Texas) entrada la nit. El paisatge durant la majoria del trajecte dins l'estat de Lousiana és el típic dels bayous (llacs d'aigua estancada). La carretera sovint travessa per sobre d'aquestes grans extensions d'aigua, on ben segur deu haver-hi algun alligator amagat.


Anem fent torns per conduir (el que ha posat més hores al volant ha estat fins ara el Julio). Des que vam sortir de Nova York, ara ja fa 5 dies, portem més de 2000 milles, és a dir, hem superat amb escreix 3000 km, el que probablement serà una sisena part de tots els quilòmetres que tenim planejats fer. Com diu la cançó de Lluís Llach Viatge a Ítaca, "el camí serà llarg, ple d'aventures i de coneixences"... Esperem superar-ho amb la il·lusió i les ganes d'aportar el nostre gra de sorra a la causa catalana.



Quan cau la nit, passem per Houston. El contrast dels alts edificis del downtown amb els últims raigs de sol fa que la ciutat agafi una dimensió espectacular. Passades les onze de la nit, finalment, arribem al motel. Volíem fer una ràpida visita al downtown d'Austin, que és famós pels seus locals de música en viu (bàsicament blues i country). Però estem força cansats i sopem a l'habitació amb el que encara ens queda del menjar que hem anat comprant als supermercats.

Demà farem entrega al capitoli d'Austin, Texas. Good night and good luck!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada